بررسی انواع درد در پاشنه ی پا

کفش طبی ، کفی طبی ، اسکن پا ، بریس ، ساخت بریس ، درمان زانوی پرانتزی ، درمان انحراف ستون فقرات ، درمان کف پای صاف ، ارتوز ، ارتوپدی در ستارخان


بررسی انواع درد در پاشنه ی پا Reviewed by آرامیس طب on Nov 25Rating: 5.0بررسی انواع درد در پاشنه ی پا بررسی انواع درد در پاشنه ی پا 

بررسی انواع درد در پاشنه ی پا

بررسی انواع درد در پاشنه ی پا

عوامل مختلفی می توانند باعث بروز درد در پاشنه شوند. از مشکلاتی که می توانند استخوان پاشنه را تحت تاثیر قرار می‌دهد می توان به ضربه یا شکستگی اشاره کرد. اما گاهی وجود درد در پاشنه می تواند علل دیگری داشته باشد که با دسته بندی محل بروز درد به بررسی آن ها می پردازیم:

درد های درون پاشنه

• بیماری های استخوان پاشنه یا کالکانئوس :

استخوان پاشنه به ندرت دچار عفونت میشود که شایع ترین نوع آن عفونت چرکی یا ( استئومیلیت) است. همچنین این استخوان می تواند منشا تومورهای بدخیم و خوش خیم نیز باشد.
سایر بیماری های استخوان نظیر بیماری پاژه نیز ممکن است در این استخوان روی دهند.

دردهای زیر پاشنه

• درد در بالشتک پاشنه:

این وضعیت بالینی، با درد زیر قسمت خلفی پاشنه پا حین راه رفتن یا ایستادن مشخص می شود. در بعضی موارد این ضایعه به دلیل ضربه ایجاد شد.ه است اما در اکثر موارد به نظر می رسد ضربه نقشی در ایجاد این ضایعه نداشته است. در معاینه، درد موضعی با حدود مشخص در لمس عمقی بالشتک پاشنه وجود دارد.
این ضایعه را می توان با تزریق موضعی، داروهای ضد التهاب و استفاده از کفی ها و کفش طبی بهبود بخشید.

• پلنتار فاشیاتیس ( التهاب فاسیای کف پا)

فاشیای پلانتار به رباط بلندی گفت.ه می شود که در زیر کف پا کشید.ه شد.ه است و استخوان پاشنه را به انگشتان متصل می کند. وظیفه این رباط جذب فشار ناگهانی و محافظت از قوس کف پا است که به راه رفتن کمک می کند. به التهاب این رباط التهاب نیام کف پا یا پلانتار فاشیاتیس گفت.ه می شود.

رباط فاشیای پلانتار در طول زندگی سایش و فرسایش زیادی را در اثر فشار تجربه می کند. اما در صورتی که فشار وارده به پا بیش از اندازه معمول باشد فاشیای پلانتار آسیب می بیند. در این شرایط فاشیای پلانتار ملتهب می شود و این التهاب باعث احساس درد و خشکی در پاشنه پا خواهد شد.

فرد مبتلا به پلانتار فاشیاتیس دردی همانند فرو کردن چاقو در آن قسمت احساس می کند که با اولین قدم بعد از بلند شدن از رختخواب حس می شود. این درد پس از کمی راه رفتن و حرکت کردن کاهش می یابد اما در صورت ایستادن طولانی مدت یا بلند شدن پس از مدتی نشستن دوباره بازمی گردد. این التهاب در میان دوندگان شایع است. امروزه پزشکان می دانند خارپاشنه در نتیجه پلانتار فاشیاتیس ایجاد می شود نه بالعکس.

پلانتار فاشیاتیس معمولاً حتی در صورت درمان نشدن ۶- ۱۲ ماه بعد به خودی خود بهبود می یابد. اما کارهایی وجود دارند که می توان برای کاهش درد و سرعت بخشیدن به بهبودی از آنها استفاد.ه کرد. روشهای زیر در درمان پلانتار فاشیاتیس یا التهاب نیام کف پا موثر هستند: استراحت،داروهای ضد التهاب،تزریق،فیزیوتراپی،استفاد.ه از کفی و کفش مناسب و بستن اسپیلنت و آتل های شبانه.

بررسی انواع درد در پاشنه ی پا

بررسی انواع درد در پاشنه ی پا 
کفش طبی ، کفی طبی ، اسکن پا ، بریس ، ساخت بریس ، درمان زانوی پرانتزی ، درمان انحراف ستون فقرات ، درمان کف پای صاف ، ارتوز ، ارتوپدی در ستارخان

درد های پشت پاشنه

• پارگی تاندون آشیل

پارگی تاندون کالکانئال (تاندون آشیل) به طرز عجیبی غالبا تشخیص داده نمی شود و علائم این ضایعه به اشتباه به کشیدگی یا پارگی تاندون پلانتاریس نسبت داده می شود.
پارگی تاندون آشیل تقریبا همیشه کامل است و معمولا حدود ۵ سانتی متری بالای محل اتصال تاندون به استخوان روی می دهد. اگر این ضایعه درمان نشود، به طور خود به خودی بهبود می یابد اما تاندون در طولی درازتر ترمیم می شود و عملکرد پا در اثر این امر کاهش می یابد.
هنگام دویدن یا پریدن، بیمار ناگهان دردی شدید در پشت مچ پا احساس می کند. بیمار ممکن است تصور نماید چیزی به او برخورد کرده است.
– وی می تواند راه برود اما فقط با لنگیدن شدید
– در معاینه بالینی پشت پاشنه پا،درد در محل پارگی تاندون آشیل وجود دارد
پس از معاینه توسط پزشک، می توان مشخص نمود که درمان بصورت جراحی یا غیر جراحی صورت گیرد.

• التهاب اطراف تاندون آشیل

تاندونیت آشیل یا تاندینوپاتی آشیل، التهاب و آسیب تاندون آشیل است که خود را به صورت درد پشت پاشنه پا نشان می دهد.
تاندونیت آشیل یا تاندینوپاتی آشیل در بین دوندگان شایع است ولی یک سوم افرادی دچار این ضایعه می شوند فعالیت فیزیکی چندانی ندارند. التهاب و آسیب های تاندون آشیل علل مختلفی دارند که عموماً‌ ناشی از پرش, رقص پای مکرر, تمرین بیش از اندازه، گرم کردن نامناسب، کفش نامناسب و کف پای صاف است. در مواردی که ضایعه تاندونیت آشیل حاد باشد می توان از کمپرس آب سرد ( یخ ) برای کاهش تورم و درد ، داروهای ضد التهاب مانند دیکلوفناک و استراحت و کاهش فعالیت بهره برد. در مواردی که از شروع درد، زمان زیادی گذشته باشد، علاوه بر اقدامات ذکر شد.ه نیاز به انجام فیزیوتراپی و تمرینات کششی و تقویتی عضلات پشت ساق پا می باشد. گاهی نیاز به استفاده از کفش و ارتوز مناسب نیز می باشد.

• بورسیت پاشنه

شایعترین علت بورسیت خلف پاشنه کفش نامناسب و تنگ با لبه پشتی (heel counter) سفت است. همچنین می تواند به علت برجستگی استخوانی در خلف استخوان کالکانئوس (پاشنه) باشد که به آن بدشکلی هاگلند (Haglund deformity) یا pump bump گفت.ه می شود.
این مشکل اغلب در خانمهایی که سابقه پوشیدن کفش های غیراستاندارد پاشنه بلند دارند یا هاکی بازان دید.ه می شود. علل دیگر شامل قوس زیاد کف پا ، دویدن یا پیاده روی طولانی در سطوح شیبدار سربالایی، بالا رفتن از پله به طور مکرر، تورم در پا، سابقه ضربه به مچ پا در زمان کودکی، آرتریت روماتوئید و نقرس می باشند.

درمان این ضایعه شامل دارو درمانی ، استراحت نسبی، پوشیدن کفش مناسب، ماساژ یخ به مدت ۱۵ دقیقه چند بار در روز. اجتناب از فعالیت های تشدید کننده، استفاده از پاشنه بلند با کف پهن بطور موقت فقط در مرحله التهاب حاد، تیپینگ (taping) ، ارتوز پا در صورت دفورمیتی مچ،. اسپلینت شبانه ،استفاده از صندل و کفش پشت باز و یا پاشنه ژله ای و پد نرم در داخل کفش و روی محل می باشد.

درمان های ارتوزی دردهای پاشنه

در صورتی که نیاز به دریافت درمان های ارتوزی داشته باشید باید به بخش ارتوپدی فنی یا کلینیک ارتوز پروتز مراجعه کنید.
کارشناسان ارتوپدی فنی با بررسی و معاینه پای شما، وسیله مناسب را برای شما تجویز خواهند کرد.
بسته به میزان و شدت ضایعه ممکن است برای شما اسپیلنت یا کفی،صندل یا کفش طبی تجویز شود.
در صورت نیاز به کفش وکفی طبی، در بخش ارتوپدی فنی، اسکن پا و آنالیز گیت انجام خواهد شد ویا بسته به نیاز شما ممکن است قالبگیری صورت گیرد .
سپس وسیله مناسب برای شما توسط کارشناس در محیط نرم افزاری طراحی شد.ه ودر نهایت کفی ،صندل و کفش طبی مناسب با اسکن پا یا قالب گیری ،ساخت.ه خواهد شد.

کلینیک تخصصی ارتوز و پروتز آرمیس طب مفتخر است با به کار گیری کارشناسان مجرب ارتوپدی فنی آماد.ه ارایه خدمات زیر به کلیه ی بیماران و مراجعه کنندگان گرامی باشد:

۱-   طراحی و ساخت انواع اسپلینت های کودکان و بزرگسالان

۲-  بریس های اصلاح کننده دفورمیتی های زانو و انحراف ستون فقرات و وسایل کمکی مختلف جهت اندام ها

۳- طراحی و ساخت  پروتزها ی اندامها شامل زیبایی، مکانیکی و الکترونیکی

۴- اسکن فشاری کف پا و تجزیه و تحلیل راه رفتن با دستگاه های پیشرفته

۵-  ساخت کفی طبی با روش های قالبگیری، CAD/CAM و…

۶- ساخت انواع کفی و کفش طبی کودکان، کف پای صاف، دیابتی، دفورمیتی های پا، خارپاشنه و…

۷- درمان انحراف ستون فقرات بدون جراحی

۸- درمان زانوی پرانتزی بدون جراحی

۹- درمان صافی کف پا بدون جراحی

۱۰ – ساخت بریس – ساخت ارتوز

و کلیه ی خدمات مرتبط با ارتوپدی در کلینیک ارتوپد فنی آرامیس طب انجا می شود. جهت اخذ مشاوره همواره میتوانید در ساعات کاری کلینیک با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

تلفن : ۰۲۱۴۴۳۸۶۰۷۳

موبایل : ۰۹۳۷۸۹۶۵۰۴۹

بررسی انواع درد در پاشنه ی پا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *