با عرض سلام خدمت شما همراهان همیشگی آرامیس طب ؛
امروز با مقاله همه چیز در مورد صافی کف پا و درمان آن خدمت شما هستیم . در این مقاله قصد داریم تا برای شما عزیزان ابتدا بیماری صافی کف پا را توضیح داده و سپس به بیان چند نکته در مورد این بیماری بپردازیم . با مقاله همه چیز در مورد صافی کف پا و درمان آن از آرامیس طب همراه باشید .
بیماری کف پای صاف یکی از بیماری های شایع مادرزادی است که بدون درد می باشد ، به این صورت که بیمار دردی را در کف پا احساس نمی کند. کسانی که به این عارضه مبتلا هستند در کف پای خود فاقد خمیدگی و یا قوس کف پا هستند . این افراد هنگامی که می ایستند ، کف پای آن ها به صورت مماس با زمین قرار می گیرد . نام دیگر بیماری صافی کف پا ، مفصل شل می باشد . حال چرا به این بیماری مفصل شل نیز می گویند ؟ به این علت به صافی کف پا ، مفصل شل نیز می گویند زیرا شل شدن مفصل باعث از بین رفتن قوس کف پا می شود .
افرادی که به عارضه صافی کف پا مبتلا هستند با مشکلات زیادی نظیر ؛ درد در ناحیه زانو ، ستون فقرات و پاشنه پا دست و پنجه نرم می کنند . صافی کف پا به این دلیل سبب ایجاد درد در این نواحی می شود زیرا تمام نیروهای وارد شده از طرف زمین به بدن وارد می شوند و باعث ایجاد درد در ناحیه های بیان شده می شود .
عوامل و بیماری های افزایش دهنده صافی کف پا :
- بیماری دیابت
- چاقی بیش از حد
- زیاد ورزش کردن
- آرتریت روماتئید
- فشار خون بالا داشتن
- بالا رفتن سن
- وارد شدن ضربه یا جراحت به قوزک پا
- زیاد سر پا ایستادن مخصوصا آرایشگران
- پوشیدن کفش های نامناسب مانند کفش های تنگ ، پاشنه بلند و کفش هایی که در ناحیه پنجه باریک هستند .
عوارض بیماری صافی کف پا :
بیماری صافی کف پا بیشتر در میان کودکان شایع است . کودکانی که به بیماری صافی کف پا مبتلا هستند نمی توانند مسافت های طولانی راه بروند و زود خسته می شوند . افرادی که به بیماری صافی کف پا مبتلا هستند ، دارای محدودیت هایی در پیاده روی و دویدن هستند به این صورت که نمی توانند به یک باره شروع به دویدن با سرعت زیاد کنند و همچنین نمی توانند برای مدت طولانی پیاده روی کرده یا با سرعت زیاد بدوند . افرادی که به عارضه صافی کف پا مبتلا هستند بیشتر در معرض دچار به پیچ خوردگی پا قرار دارند . عدم درمان بیماری صافی کف پا موجب کوتاه شدن تاندون آشیل و به وجود آمدن محدودیت در حرکت مچ پا و اختلال در مفاصل مچ پا خواهد شد .
درمان بیماری صافی کف پا :
اگر بیماری صافی کف پا درمان نشود ، مفاصل مچ پا به طرف داخل متمایل می شوند و زانوهای فرد به مرور زمان پرانتزی می شوند . افرادی که به بیماری صافی کف پا مبتلا هستند ولی در پای خود احساس درد نمی کنند و مشکلی ندارند نیاز به درمان نیست ، ولی اگر در پای خود احساس درد می کنید باید برای درمان هرچه سریع تر این بیماری اقدام کنید . برای درمان می توانید از کفش های مخصوص که قوس کف پا را حفظ می کنند استفاده کنید . یکی از مراحلی که برای درمان بیماری صافی کف پا وجود دارد این است که شخص استراحت کند و فعالیت های بدنی انجام ندهد . اگر صافی کف پا به حدی باشد که نشود با روش های گفته شده آن را درمان کرد ، آخرین مرحله ای که باقی می ماند انجام عمل جراحی می باشد . برای درمان پیوستگی قوزک پا ، استراحت کردن و انجام ندادن فعالیت های بدنی می تواند مفید باشد .
انجام ورزش های کششی یکی از موارد مفید برای درمان عارضه صافی کف پا می باشد ، ورزش های کششی سبب کشش تاندون ها می شوند . برای درمان صافی کف پا می توان از داروهای ضد درد ، وسایل و تجهیزات حفظ کننده استخوان جهت کاهش درد و درمان عارضه صافی کف پا استفاده کرد . همچنین استراحت کردن و استفاده از یخ درمانی برای درمان این عارضه مفید است .
عارضه صافی کف پا با راه رفتن زیاد تشدید می شود ، استراحت کردن در این موارد می تواند به بهبود بیماری صافی کف پا کمک کند . دویدن روی سطح سخت مانند تردمیل منجر به تشدید این عارضه خواهد شد .
چند روش برای درمان صافی کف پا بدون عمل جراحی
انجام فیزیوتراپی از جمله روش هایی است که به درمان بیماری صافی کف پا کمک می کند . کفش هایی بپوشید که پاشنه کوتاه و پهن دارند . در صورت امکان زمان هایی را در طول روز به راه رفتن با پای برهنه اختصاص دهید . ناهنجاری های کف پا به وسیله عمل جراحی می توانند درمان شوند .
فیزیوتراپی چه مزیت هایی دارد ؟
- بهبود الگوی راه رفتن
- کاهش مشکلات حرکتی
- بهبود وضعیت قرار گرفتن پا
- کاهش درد
اضافه وزن بیش از حد باعث می شود تا بیماری صافی کف پا بدتر شود . تا حد امکان سعی کنید وزن خود را کم کرده و به تعادل برسانید . استفاده از قرص های ضد درد می توانند در درمان عارضه صافی کف پا مفید باشند .
ماساژ درمانی
در این روش با ماساژ دادن قسمت های مختلف پا می توان به بهبود عارضه صافی کف پا کمک کرد . ماساژ بافت نرم پا ، ماساژ عمیق عضله ، کشش دستی و حرکت دادن مفاصل برای بازیابی توان حرکتی از جمله روش های درمانی بیماری صافی کف پا به وسیله ماساژ دادن هستند .
جمع بندی :
بیماری صافی کف پا را می توان با ورزش کردن و انجام حرکت های اصلاحی بهبود بخشید . استفاده از کفش طبی و کفش هایی که قوس کف پا را حفظ می کنند ، می توانند بیماری صافی کف پا را درمان کنند . اگر هچیکدام از روش های درمانی در روند بهبود بیماری صافی کف پا موثر نبودند ، آخرین گزینه انجام عمل جراحی می باشد .
امیدواریم که مقاله همه چیز در مورد صافی کف پا و درمان آن برای شما کاربران همیشگی آرامیس طب مفید واقع شده باشد . از دیگر مقالات پزشکی آرامیس طب نیز دیدن فرمایید .
بدون دیدگاه