با عرض سلام خدمت شما همراهان همیشگی آرامیس طب ؛
امروز با مقاله کفی طبی و انواع آن در خدمت شما همراهان عزیز آرامیس طب هستیم . در اصطلاح به کفشی کفش طبی می گویند که با دستور و تجویز پزشک ساخته می شود . ساخت کفش طبی توسط مهندسان ارتوپد انجام می شود . دسته ای از بیماران هستند که به دلیل قطع عضو در ناحیه پا و یا قسمتی دیگر از بدن دچار ناهنجاری هستند ، استفاده از کفش طبی و کفی طبی می تواند کمک بسیار زیادی به این افراد بکند . با مقاله کفی طبی و انواع آن از آرامیس طب همراه باشید …
کفش هایی که در بازار به نام کفش به فروش می رسند ، شاید نتوان روی آن ها برچسب کفش را چسباند . اکثر این کفش ها استانداردهای لازم را نداشته و صرفا جنبه زیبایی دارند . این کفش ها نه تنها استانداردهای لازم را ندارند بلکه به پاهای فرد آسیب جدی وارد می کنند .
برخی از کفش ها در بازار وجود دارند که کفش طبی نیستند ، اما بعضی استانداردها را رعایت کرده اند . این گونه کفش ها فقط برای افرادی مناسب هستند که پاهای سالمی دارند ، در افرادی که از عارضه های پا رنج می برند ، استفاده از این کفش ها توصیه نمی شود . قبل از اینکه انواع کفی های طبی را نام ببریم ، اول بگوییم که کفی طبی چگونه ساخته می شود .
امروزه در مراکز توانبخشی و کلینیک های ارتوپدی ، با معاینه کردن پای فرد و کف پای وی و همچنین چگونگی راه رفتن فرد برای او کفی طبی می سازند . همانطور که گفتیم ساخت کفش طبی توسط مهندسان ارتوپد زیر نظر پزشک متخصص انجام می گیرد . در کشورهایی که تکنولوژی پیشرفت کرده است ، با استفاده از دستگاه های اندازه گیری نیرو ، فشار کف پا را در حالت ایستاده پردازش کرده و ذخیره می کنند . نحوه توزیع نیرو ها در کف پا با امکانات گرافیکی به صورت نوار کف پا نمایش داده می شوند . در نتیجه به وسیله داشتن چنین اطلاعاتی ساخت کفی طبی راحت تر و سریع تر انجام خواهد گرفت .
تاثیر کفی طبی و کفش طبی روی بدشکلی پاها
بد شکلی در ناحیه پا بر اثر حوادث و بیماری های گونان به وجود می آید . افرادی که به این عارضه ها مبتلا هستند ، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند . استفاده از کفی و کفش طبی می تواند به اصلاح این عارضه ها در پاهای بیمار کمک کند .
چه زمانی برای پوشیدن کفش طبی مناسب است ؟
از سنین کودکی باید از کفش های مناسب استفاده کرد تا پای کودک دچار عارضه نشود و اولین گام هایش را به درستی بردارد . پای کودک گوشتی و نرم است ، کفش کودک باید به گونه ای باشد که پاشنه اش سفت و ساق دار باشد تا مچ پایش را محکم نگه دارد . به گفته پزشکان استفاده از کفی طبی در افرادی که تغییر شکل در پاهای آن ها به صورت ثابت در نیامده است ، مفید می باشد . در کودکان می توان با استفاده از کفی طبی بیماری صافی کف پا ، انحراف پاشنه ، پای طاقدیسی و … را درمان کرد . کفی طبی بیشتر از سنین پایین موثر است ، در سنین بالاتر بیشتر حکم یک نگه دارنده را دارد .
انواع کفی طبی و ساختار آن ها
کفی های طبی به سه دسته تقسیم می شوند : کفی های نرم ، کفی های نیمه سخت و کفی های سخت . کفی ها از نظر شکل و ساختار هم نیز انواعی دارند . مثل کفی های حمایت کننده قوس طولی ، کفی با بالابر پاشنه ( این نوع کفی ها برای افرادی که قد کوتاه دارند مناسب می باشند . )
نوعی از کفی ها وجود دارند که به آن ها کفی های موج دار می گویند ، این کفی ها برای رفع خستگی و جلوگیری از اعمال فشار به کف پاها مورد استفاده قرار می گیرند . این را بگوییم که کفی های موج دار برای تغییر شکل و اصلاح عارضه های پا به کار برده نمی شوند . کفی های غیر مواج در رفع خستگی و فشار وارد به کف پا مفید نیستند و به این منظور مورد استفاده قرار نمی گیرند .
کفی های موج دار به دو دسته عمومی و طبی تقسیم می شوند . هر کدام از این دسته ها خاصیت های جداگانه دارند . کفی های عمومی کار پمپاژ خون ، تقسیم وزن بدن در سطح کف پا و جذب شوک های وارده پا مورد استفاده قرار می گیرد . برای پاهای خاص ، برای کسانی که خار پاشنه دارند ، کسانی که هنگام راه رفتن احساس درد در پاشنه می کنند .
در کفش های نوک تیز با وارد شدن کوچکترین شوک مستقیما به کمر فرد منتقل می شود. کفش های نوک گرد نسبت به کفش های نوک تیز بهتر بوده و این شوک ها را خنثی می کنند . کفش مناسب دارای پاشنه و پنجه گرد هستند تا فشار وارده به پا را کم کند . در چنین کفش هایی اگر یک قالب مناسب هم نصب شود احساس راحتی کامل به شخص دست می دهد و کمترین فشار به پاهای وی وارد می شود .
نکته : کفی طبی در هر کفشی قابل استفاده نیست ، کفش هایی که در فروشگاه ها به فروش می رسند اکثرا استانداردهای لازم را ندارند . از کفی های طبی باید در کفش های طبی جهت بهره وری بهتر استفاده کرد .
مزایا و معایب کفی طبی
کفی طبی مناسب پای هر شخص ساخته می شود . کفی طبی برای هر شخص فیت و اندازه پای او ساخته شده و برای دیگران قابل استفاده نیست . همچنین کفی های طبی از مواد مستحکم و زیر نظر پزشک متخصص و توسط مهندسان ارتوپد ساخته می شود .
تاثیر گذاری کفی های طبی در درمان عارضه های پا و کاهش درد های پا به اثبات رسیده است . با استفاده از کفی طبی می توان بسیاری از عارضه های پا را بدون عمل جراحی درمان کرد .
کفی های طبی که برای ورزشکاران ساخته می شوند این امکان را به آن ها می دهند که بدون احساس درد به تمرین بپردازند . اکثر افرادی که سن بالایی دارند برای ورزش کردن از کفی طبی جهت کاهش درد استفاده می کنند .
یکی از معایب کفش های طبی این است که چون متناسب با پای هر شخص ساخته می شوند ، قیمت ساخت آن ها بالا می باشد و شاید بعضی از افراد توانایی خرید کفی طبی را نداشته باشند .
امیدواریم که مقاله کفی طبی و انواع آن برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و از آن استفاده لازم را برده باشید . دیگر مقالات وب سایت آرامیس طب را مطالعه فرمایید .
بدون دیدگاه