خارپاشنه (تعریف و علل آن)
خارپاشنه (تعریف و علل آن): یک رشد استخوانی از توبروزیته (استخوان پاشنه) است. خار پاشنه معمولاً با معاینه اشعه ایکس تشخیص داده می شود. این نوعی اگزوستوز است.
هنگامی که پا در معرض استرس دائمی قرار می گیرد، رسوبات کلسیم در کف استخوان پاشنه ایجاد می شود. به طور کلی، این هیچ تاثیری در زندگی روزمره افراد ندارد. با این حال، آسیب مکرر می تواند باعث شود این رسوبات روی یکدیگر انباشته شوند و باعث تغییر شکل خار شکل شوند که به آن خارپاشنه می گویند.
خارپاشنه تحتانی در قسمت تحتانی استخوان پاشنه قرار دارد و معمولاً پاسخی به التهاب کف پا در طی یک دوره است، اما ممکن است با اسپوندیلیت آنکیلوزان (معمولاً در کودکان) نیز همراه باشد. خارپاشنه خلفی در پشت پاشنه در محل وارد شدن تاندون آشیل ایجاد می شود.
خار پاشنه تحتانی شامل کلسیفیکاسیون استخوان پاشنه است که در محل وارد شدن فاسیای کف پا بالاتر از فاسیای کف پا قرار دارد. خار پاشنه خلفی اغلب بزرگ و از طریق پوست قابل لمس است و ممکن است به عنوان بخشی از درمان تاندونیت آشیل برداشته شود.
علائم و نشانه ها
خارپاشنه تحتانی
علائم اصلی شامل درد در ناحیه اطراف خار است که به طور معمول پس از استراحت طولانی مدت شدت آن افزایش می یابد. بیماران ممکن است درد پاشنه پا را هنگام بیدار شدن در صبح شدیدتر گزارش کنند. بیماران ممکن است نتوانند وزن پاشنه آسیب دیده را به راحتی تحمل کنند. دویدن، راه رفتن یا بلند کردن وزنه های سنگین ممکن است این مشکل را تشدید کند.
علت ها
فاشئیت کف پا یکی از علل شایع خار پاشنه است. هنگامی که فشار بر روی رباط پلانتار فاسیا وارد می شود، فقط باعث التهاب فاسیای کف پا نمی شود، بلکه باعث ایجاد خارپاشنه می شود که در آن فاسیای کف پا به استخوان پاشنه می چسبد.
ملاحظاتی که بر درد پاشنه کف پا تأثیر می گذارد، همسویی پا با ساق پا، تحرک پا و مچ پا، قدرت و استقامت عضلات است. تأثیرات خارجی بر درد پاشنه کف پا عبارت است از مدت زمانی که روی پاها در حین ورزش یا ایستادن صرف میشود، نوع کفش مورد استفاده و نوع سطوح کف.
خار پاشنه زمانی ایجاد می شود که مراقبت مناسب از پا و پاشنه پا انجام نشود. افرادی که چاق هستند، کف پایشان صاف است، یا اغلب کفش های پاشنه بلند می پوشند، بیشتر مستعد ابتلا به خار پاشنه هستند.
کف پای صاف به طور بالقوه می تواند به حداقل میزان دورسی فلکشن مچ پا در مرحله ایستادن چرخه راه رفتن نسبت داد.ه شود که باعث ایجاد کشش بیشتر در فاسیای کف پا می شود.
تشخیص
خروج خار را می توان از طریق معاینه فیزیکی و به دنبال اشعه ایکس جانبی پا تشخیص داد.
رفتار
اغلب به عنوان یک آسیب استرس مکرر مشاهده می شود، و بنابراین اصلاح سبک زندگی معمولاً دوره اساسی استراتژی های مدیریت است. به عنوان مثال، یک فرد باید تمرینات پا و ساق پا را شروع کند. ماهیچه های قوی در ساق پا و ساق پا به کاهش استرس از روی استخوان و جلوگیری از خار پاشنه کمک می کند.
یخ زدن ناحیه یک راه موثر برای تسکین فوری درد است. روش های مختلفی برای تسکین درد از درد کف پا وجود دارد. درد پاشنه کف پا می تواند پیش درآمد بسیاری از آسیب شناسی های پا باشد.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تزریق کورتیکو استروئید ممکن است درد را تا یک ماه پس از تزریق کاهش دهد، که میتواند بر تشکیل خار پاشنه تأثیر بگذارد. عوارض جانبی تزریق کورتیکو استروئید شامل آسیب عصب محیطی، پارگی فاسیای کف پا، و شعله ور شدن پس از تزریق، از جمله موارد دیگر است.
لیزر درمانی، سوزن خشک، و نوار پاشنه پا نیز در درمان درد پاشنه کف پا استفاده می شود، با این حال، شواهد با کیفیت بالایی وجود ندارد که از استفاده بالینی از چنین روش هایی در کاهش درد پشتیبانی کند.
کلینیک تخصصی ارتوز و پروتز آرمیس طب مفتخر است با به کار گیری کارشناسان مجرب ارتوپدی فنی
آماد.ه ارائه خدمات زیر به کلیه ی بیماران و مراجعه کنندگان گرامی میباشد:
۱- طراحی و ساخت انواع اسپلینت های کودکان و بزرگسالان
۲- بریس های اصلاح کننده دفورمیتی های زانو و انحراف ستون فقرات و وسایل کمکی مختلف جهت اندام ها
۳- طراحی و ساخت پروتزها ی اندامها شامل زیبایی، مکانیکی و الکترونیکی
۴- اسکن فشاری کف پا و تجزیه و تحلیل راه رفتن با دستگاه های پیشرفته
۵- ساخت کفی طبی با روش های قالبگیری، CAD/CAM و…
۶- ساخت انواع کفی طبی و کفش طبی کودکان، کف پای صاف، دیابتی، دفورمیتی های پا، خارپاشنه و…
۷- درمان انحراف ستون فقرات بدون جراحی
۸- درمان زانوی پرانتزی بدون جراحی
۹- درمان صافی کف پا بدون جراحی
۱۰ – ساخت بریس – ساخت ارتوز
و کلیه ی خدمات مرتبط با ارتوپدی در کلینیک ارتوپد فنی آرامیس طب انجا می شود. جهت اخذ مشاوره همواره میتوانید در ساعات کاری کلینیک با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
تلفن : ۰۲۱۴۴۳۸۶۰۷۳
موبایل : ۰۹۳۷۸۹۶۵۰۴۹
خارپاشنه (تعریف و علل آن)
کفی طبی – کفش طبی – بریس – اسکن پا – صافی کف پا – زانوی پرانتزی – ستون فقرات
بدون دیدگاه