آشنایی با آناتومی ستون فقرات و ویژگی های آن | ستون فقرات یا ستون مهره ها چگونه است ؟

آشنایی با آناتومی ستون فقرات و ویژگی های آن | ستون فقرات یا ستون مهره ها چگونه است ؟Reviewed by یاسین بهره ملا on Aug 29Rating: 4.0آشنایی با آناتومی ستون فقرات و ویژگی های آن | ستون فقرات یا ستون مهره ها چگونه است ؟ به صورتی که زندگی وی را مختل می کند.امیدواریم که مقاله آشنایی با آناتومی ستون فقرات برای شما عزیزان و همراهان همیشگی آرامیس مفید واقع شده باشد .

با سلام خدمت همراهان همیشگی وب سایت آرامیس طب ؛

امروز هم در خدمت شما هستیم با مبحث آشنایی با آناتومی ستون فقرات ، در این مقاله قصد داریم تا ستون فقرات را به صورت مختصر خدمت شما عزیزان توضیح دهیم . آشنایی هر چند مختصر با آناتومی ستون فقرات می تواند شما را در حفظ سلامت خود یاری کند تا بتوانید بیش از پیش زندگی سالم و راحتی را تجربه کنید. در این مقاله سعی شده تا مطالب به صورت مختصر صرفا جهت آشنایی اولیه شما عزیزان با این قسمت از بدن بیان شود ، مبحث آناتومی ستون فقرات بسیار گسترده بوده و در یک مقاله نمی توان به توضیح و شرح کامل آن پرداخت .  با مقاله آشنایی با آناتومی ستون فقرات از آرامیس طب همراه باشید …

آشنایی با آناتومی ستون فقرات و ویژگی های آن | ستون فقرات یا ستون مهره ها چگونه است ؟

محل قرار گرفتن ستون فقرات در بدن :

ستون فقرات در پشت تنه و وسط بدن قرار می گیرد ، که از بالا به سر و از پایین به لگن محدود می شود . ستون فقرات شامل ۲۶ مهره می شود .

جناغ و دنده ها به همراه ستون فقرات ، استخوان بندی تنه را به وجود می آورند . استخوان تنه از یک سری استخوان دیگر که مهره نام دارند ، تشکیل می شود . اندازه این استخوان بندی در افراد بالغ به ۷۱ سانتی متر می رسد ، این استخوان بندی انعظاف پذیری خوبی دارد و در جهات جلو و پشت نیز حرکت می کند و جابه می شود . بین مهره های ستون فقرات سوراخ هایی وجود دارد که به آن ها سوراخ های بین مهره ای می گویند که نخاع شوکی از این سوراخ ها عبور می کند .

ستون فقرات افراد بالغ از ۲۶ مهره تشکیل شده است که این ۲۶ مهره به قسمت های مختلفی تقسیم می شود که هر قسمت را در زیر توضیح می دهیم .

  • وجود ۷ مهره در ناحیه گردن
  • وجود ۱۲ مهره در پشت قفسه سینه
  • وجود ۵ مهره در ناحیه کمر
  • وجود ۵ مهره در ناحیه خاجی که به هم متصل هستند و استخوان خاجی را به وجود آورده اند .
  • وجود مهره های دنبالچه ای که به یکدیگر جوش خورده اند و استخوان دنبالچه را به وجود آورده اند .

در بدن ساختار همه مهره ها شبیه به هم می باشد . ولی این مهره ها از نظر اندازه و شکل متفاوت هستند . که این تفاوت به دلیل محل قرارگیری این مهره ها در ستون فقرات است . بین هر مهره در ستون فقرات غضروف هایی وجود دارد که به آن ها دیسک می گویند که امکان حرکت مهره های ستون فقرات را فراهم می کنند . این دیسک ها بر اثر افزایش سن و یا بیماری ممکن است آسیب ببینند .

انحنای ستون فقرات

هنگامی که از پهلو به ستون فقرات نگاه کنید ، متوجه انحنایی S مانند در آن می شوید . این انحنا در ستون فقرات فواید بسیار خوبی نظیر ، افزایش قدرت ، حفظ تعادل بدن در حالت ایستاده و جلوگیری از شکستن ستون فقرات دارد . ستون فقرات چهار انحناع دارد که دو انحنای آن محدب و دو انحنای دیگر مقعر هستند . در نوزادان فقط یک انحنا وجود دارد . انحناهای دیگر به مرور زمان به وجود می آیند ، هنگامی کودک شروع به راه رفتن می کند و سر خود را بالا می گیرد انحنای ناحیه گردن به وجود می آید . انحناهای گردنی و کمری انحناهای ثانویه نام دارند ، زیرا این انحناها به مرور زمان به وجود می آیند .

انحناهای ستون فقرات ممکن در شرایطی نیز بیشتر شوند ، شرایطی مانند بیماری های فلج عضلانی و یا ضعف اندام سبب افزایش انحناهای ستون فقرات می گردند . در این شرایط ممکن است که ستون فقرات به چپ و یا راست منحرف شود . یکی از عواملی که باعث ایجاد گوژپشتی می شود ، افزایش همین انحناها می باشد .

مهره های ناحیه گردن :

گردن ۷ مهره دارد و به دلیل اینکه این مهره ها وزن کمتری را تحمل می کنند ، تنه کوچک تری دارند . در مهره های گردن زوائد مفصلی بیشتر هستند به همین دلیل حرکت مهره های گردنی در همه جهات امکان پذیر است . اولین مهره گردنی اطلس نام دارد . مهره اطلس با دیگر مهره ها متفاوت است به این معنی که تنه ندارد و فقط یه حلقه استخوانی است . دومین مهره گردنی زائده ای به نام زائده دندانی دارد که واقع در سوراخ جلویی حلقه اطلس می باشد .

مهره های ناحیه گردن

مهره های پشت سینه :

اندازه این مهره ها چیزی بین مهره های ناحیه گردن و ناحیه کمر می باشند . جهت زوائد مفصلی گردنی افقی و جهت زوائد مهره های کمری عمودی است . جهت زوائد مفصلی مهره های پشت سینه چیزی بین این دو می باشد . مهره های پشت سینه از نظر تعداد ۱۲ عدد هستند .

مهره های پشت سینه

مهره های ناحیه کمری :

مهره های ناحیه کمر از نظر تعداد ۵ عدد هستند ، این مهره ها به دلیل اینکه باید وزن بیشتری را تحمل کنند درشت تر هستند . این مهره ها با دنده مفصل نمی شوند به همین دلیل سطح مفصل دنده ای ندارند . زوائد مفصلی دنده های ناحیه کمر به صورتی است که زائده های مفصلی بالائی به صورت یک ناودان عمودی هستند و زائده های مفصلی پایینی به مانند یک استوانه عمودی می باشند .مهره های ناحیه کمر به دلیل شکلی که دارند ، حرکت آن ها کم است و فقط در جهت بالا و پایین خم می شوند .

مهره های ناحیه کمری

استخوان خاجی :

یک استخوان واحد است که معمولا از ۴ یا ۵ استخوان به وجود آمده است . استخوان خاجی راسش در پایین و قاعده اش در بالا قرار دارد . اثرات جوش خوردگی مهره های خاجی به صورت یک دسته خطوط عرضی معلوم است . اعصاب نخائی در در انتهای سوراخ هایی که در انتهای این خطوط قرار دارند قابل مشاهده است . در ناحیه ضخیم استخوان خاجی ، مجرای خاجی وجود دارد که اعصاب دم از آن جا عبور می کند .

استخوان خاجی

استخوان دنبالچه :

این استخوان در زیر استخوان خاجی قرار گرفته است و به راس آن متصل می شود .

استخوان دنبالچه

آشنایی با ستون فقرات و ساختمان آن ما را در حفظ سلامت بدن خود راهنمایی می کند . آشنایی با ساختمان این ناحیه از بدن این آگاهی را به ما می دهد که چه کارهایی به سلامت این ناحیه ضرر می زنند . ستون فقرات ناحیه حساسی از بدن است که در صورت ضربه دیدن ، شرایط سختی را برای فرد به وجود می آورد به صورتی که زندگی وی را مختل می کند.

امیدواریم که مقاله آموزش آناتومی ستون فقرات برای شما عزیزان و همراهان همیشگی آرامیس مفید واقع شده باشد . دیگر مقالات وب سایت آرامیس را مطالعه بفرمایید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *