درمان زانوی پرانتزی با انجام ورزش های اصلاحی | زانوی پرانتزی و روش های درمان آن

درمان زانوی پرانتزی بدون نیاز عمل جراحی | زانوی پرانتزی و روش های درمان آنReviewed by یاسین بهره ملا on Oct 6Rating: 4.5درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی | زانوی پرانتزی و روش های درمان آنامروز هم با مقاله درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی در خدمت شما عزیزان هستیم . بیماری زانوی پرانتزی یکی از بیماری هایی است که با افزایش سن فرد ، درمان آن نیز سخت تر می شود

با عرض سلام خدمت شما همراهان همیشگی آرامیس طب ؛

امروز هم با مقاله درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی در خدمت شما عزیزان هستیم . بیماری زانوی پرانتزی یکی از بیماری هایی است که با افزایش سن فرد ، درمان آن نیز سخت تر می شود . پس بهتر است که از سنین پایین نسبت به درمان این عارضه اقدام کرد . اگر در سنین پایین نسبت به درمان این عارضه اقدام نکنید باید در سنین بالا با صرف هزینه های زیاد و عمل های جراحی سخت آن را درمان کرد که ریسک آن نیز بالا می باشد . در ادامه با مقاله درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی از آرامیس طب همراه باشید .

تشخیص این عارضه در کودکان به دلیل وجود داشتن مقدار اندکی طبیعی زاویه در پاهای کودکان از ابتدای تولد برای افراد طبیعی از جمله والدین کودک دشوار است . از این رو باید برای تشخیص این عارضه در کودکان به پزشک متخصص مراجعه فرمایید . بهترین راه این است که به یک متخصص فیزیوتراپ مراجعه فرمایید .

درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی | زانوی پرانتزی و روش های درمان آن

زانوی پرانتزی چگونه به وجود می آید ؟

یکی از دلایل رایجی که سبب به وجود آمدن زانوی پرانتزی در کودکان می شود ، تنگ بودن فضای نوزاد درون رحم مادر می باشد . در رحم به دلیل تنگ بودن فضا باعث می شود تا زانوی پرانتزی در کودک به وجود بیاید . والدین هنگامی که کودک راه می رود و یا می ایستد به وجود این عارضه پی نخواهند برد . کودکان در سنین ۱ تا ۲ سالگی بیشتر به زانوی پرانتزی مبتلا هستند . یکی دیگر از علت هایی که سبب ایجاد زانوی پرانتزی می شود بیماری برانت می باشد . این بیماری یک بیماری نادر است که در آن به دلیل رشد غیر طبیعی استخوان درشت نی در یک طرف ساق پا منجر به وجود آمدن زانوی پرانتزی می شود . از دیگر عارضه هایی که می توان نام برد ، عارضه هایی همچون کمبود ویتامین که به دنبال آن نرمی استخوان به وجود می آید ، آرتروز ، آسیب به مفاصل ، عفونت و بیماری های استخوانی می باشند که سبب ایجاد زانوی پرانتزی در کودکان می شوند .

چه افرادی به زانوی پرانتزی مبتلا می شوند ؟

زانوی پرانتزی بیشتر در کودکان شایع است ، در کودکان بیشتر در سنین ۱ تا ۲ سالگی این عارضه وجود خواهد داشت . در بعضی افراد هم به دلیل به بیماری بلانت این عارضه به وجود می آید . کودکانی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض مبتلا به این عارضه قرار دارند .

زانوی پرانتزی را چگونه تشخیص دهیم ؟

زانوی پرانتزی در کودکان با گذشت زمان و افزایش سن بهبود می یابد . بعضی از کودکان بعد از بهبود زانوی پرانتزی تا مدتی به عارضه ای به نام پای ضربدری مبتلا هستند . این را در نظر داشته باشید که اگر زانوی پرانتزی در کودک بعد از دو سالگی شدت آن افزایش یافت ، حتما باید نسبت به درمان آن اقدام کرد . در صورتی که شدت این عارضه افزایش پیدا کند و به صورت غیر طبیعی شدت آن بیشتر شود حتما باید نزد پزشک متخصص رفت .

پای پرانتزی تا چه زمانی وجود خواهد داشت ؟

بعد از سن دو سالگی زانوی پرانتزی بهبود قابل توجهی پیدا می کند . حتی تا چند سال بعد نیز روند بهبود ادامه خواهد داشت . اما بیش از ۹۵ درصد از کسانی که بیماری زانوی پرانتزی مبتلا هستند تا قبل از سنین نوجوانی بهبود پیدا می کنند . در بعضی موارد دیگر برای درمان زانوی پرانتزی باید به عمل جراحی روی آورد .

چگونگی تشخیص زانوی پرانتزی

در دروان کودکی حالت پاها تغییر می کند . تغییرات را باید در طول دورهای مختلف مورد بررسی قرار داد . قدم بعدی برای تشخیص زانوی پرانتزی استفاده از اشعه X و MRI می باشد .

حال بعد از اینکه با زانوی پرانتزی و علائم آن آشنا شدید ، وقت آن رسیده تا روش هایی را برای درمان آن بیان کینم .

درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی

روش های درمانی برای زانوی پرانتزی توسط پزشک به شرح زیر می باشد :

  • میزان شدت عارضه
  • سن بیمار
  • میزان تحمل کودک در مقابل داروهای تجویز شده
  • وضعیت سلامتی بیمار
  • بررسی کردن سوابق پزشکی

فیزیوتراپی

بیماری بلانت بیشتر اوقات نیاز به درمان دارد . استفاده از بریس های طبیعی می تواند مفید باشد و گاهی اوقات عمل جراحی ضروری است . بعضی از زانوهای پرانتزی استفاده از فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی قدم اول در درمان می باشد .

استفاده از بریس های طبی برای درمان زانوی پرانتزی در کودکان

اگر سن کودک از ۲ سالگی عبور کرد و همچنان کودک به عارضه زانوی پرانتزی مبتلا باشد ، بهتر است که از وسایل طبی برای اصلاح این عارضه استفاده کرد . بریس های طبی که با نام های ارتزهای زانو ، مچ پا ، کف پا و … شناخته می شوند . این بریس های به گونه ای طراحی شده اند که از خم شدن زانو جلوگیری می کنند . مدت زمان استفاده از این بریس ها در طول شبانه روز ۲۳ ساعت می باشد . این بریس این گونه عمل می کنند که فشار را از روی زانوها بر می دارند و به زانو ها اجازه می دهند تا رشد طبیعی خود را داشته باشند . در کودکان کم سن که به بیماری زانوی پرانتزی مبتلا هستند اگر این بریس ها بتوانند زانوی کودک را اصلاح کنند دیگر نیاز به عمل جراحی نیست .

ماساژ درمانی در کودکان و بزرگسالان برای درمان زانو پرانتزی

متخصصان به مدت زیادی پاهای شما را به سمت عقب و جلو حرکت می دهند . ماساژ درمانی در طول چند جلسه و با گذشت زمان به اصلاح زانوی پرانتزی کمک می کند . بهتر است که قبل از شدت گرفتن این عارضه با استفاده از ماساژ درمانی به اصلاح زانوی پرانتزی پرداخت .

معرفی یک روش درمانی برای بزرگسالان

زانوی پرانتزی و بدترکیبی بدن معمولا با ضعف عضلات نزدیک کننده ران ارتباط مستقیم دارد . برای درمان زانوی پرانتزی باید عضلات نزدیک کننده ران ها تقویت شوند . همچنین با انجام ورزش هایی جهت تقویت عضلات نزدیک ران می توان به بهبود زانوی پرانتزی کمک کرد . ذکر این نکته حائز اهمیت است که انجام این ورزش ها در صورتی موثر است که میزان زانوی پرانتزی خفیف باشد . یکی از ورزش هایی را که می توان نام برد این است که فرد یک وزنه ۵ کیلوگرمی را با پشت پاهای خود در حالت دراز کش به سمت کمر خود نزدیک کند . انجام این حرکت در طی چند مرتبه به بهبود زانوی پرانتزی کمک خواهد کرد .

امیدواریم که مقاله درمان زانوی پرانتزی بدون عمل جراحی از آرامیس طب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد . دیگر مقالات وب سایت آرامیس را دنبال بفرمایید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *