کفی طبی

کفی طبی چیست؟

برخی از انسان ها کف پاهای صافی دارند که این میتواند بطور وراثتی و یا سیستم بدنی آنها باشد. کفی طبی برای افرادی که دارای شغل های هستند که باید تمام روز را بیایستند یا کسایی که پیاده رویی های طولانی را انجام میدهند و یا در بچه ها برای بازی و ورزش در مدارس مشکل ایجاد می شود. کفی کفش طبی یک وسیله تصحیح کننده این مشکل در افراد می باشد که در داخل کفش آنها قرار می گیرد و باعث می شود که عملکرد ساق پا، تاندون‌ها ، و استخوان‌های مچ پا و عضلات بهبود پیدا کند.

روش های ساخت و آماده سازی کفی طبی

اکنون در بسیاری از کلینیک های فنی ارتوپدی و مراکز توانبخشی با معاینه و مشاهده چگونگی راه رفتن و لمس کف پا و بر اساس تجربیات دکتر و متخصصین ،طبی کفش برای افراد تهیه می شود. در مراکز توانبخشی در کشورهای پیشرفته، اطلاعات شخص با استفاده از دستگاه های اندازه گیری نیرو و فشار کف پا در حالت حرکت و ایستاده دریافت و پردازش می شود. نحوه توزیع فشارهای کف پا با امکانات گرافیکی به صورت نوار کف پا نشان داده می شود. به کمک چنین اطلاعات کمی و کیفی، متخصصین با سهولت بیشتری می توانند نسبت به تجویز دقیق تر کفی اقدام نمایند.

پادکست

پادکست

برای مشاوره رایگان ، تماس بگیرید.

0937-8965049

021-44386073

سن مناسب برای تهیه کفش های طبی

از سنین پایین باید پای کودکان را به کفش مناسب عادت داد تا او اولین گام هایش را درست بردارد. پای کودک گوشتی است، او نیاز به کفشی دارد که پاشنه اش سفت و ساق دار باشد تا مچ پایش را بگیرد. بدین طریق کودک موقع راه رفتن محکم قدم برمی دارد. از نظر پزشکان متخصص استفاده از کفی طبی در افرادی که تغییر شکل آن ها هنوز به صورت ثابت درنیامده است، مفید است. یعنی در کودکان با استفاده از کفی های طبی می توان صافی کف پا، پای طاقدیسی، انحراف پاشنه و انحراف زانوها به طرفین را اصلاح کرد. در سنین بالاتر نیز کفی اثر نگهدارنده دارد.

 

برهمین اساس، افراد نیازمند به استفاده از کفی های طبی شامل موارد زیر می شوند:

۱- افراد دارای ناهنجاری های متحرک، برای اصلاح (صافی کف پا در کودکان).

۲- افراد دارای ناهنجاری های ثابت برای کاهش درد و توزیع فشار.

۳- افراد دارای پاهای دردناک برای کاهش درد (خار پاشنه و التهاب کیسه زلالی زیرپاشنه).

۴- برای جلوگیری از تغییر شکل پا. اگر این کفی ها برای کودکان در سنین ۷ تا ۱۲ سال که کف پای آن ها درحال شکل گیری است، مورد استفاده قرار گیرد حاصل آن برخورداری از کف پایی استاندارد تا آخر عمر است. به علاوه این درباره زنان باردار که در یک دوره ۶ ماهه با اضافه وزن تحمیلی روبه رو هستند، توصیه می شود.

ویدیو

لیست‌پخش

3 ویدئوها

کفی طبی اختصاصی

در برخی از موارد کفی طبی ها باید اختصاصی برای بیمار طراحی و ساخته شود تا نیاز و شرایط خاص او در نظر گرفته شود. کفی‌ های طبی اختصاصی با استفاده از یک قالب مخصوص که از پا گرفته می‌شود و به آن اصطلاحاً گچ می‌گویند طراحی و ساخته می‌شود . این قالبها می‌توانند تمامی ناهنجاریها یا نقصی که در ساختار پا وجود داشته باشد را نشان بدهند. متخصصینی که در آزمایشگاه طراحی و ساخت کفی طبی کار می‌کنند، با استفاده از قالبهای بدست آمده از پاهای بیمار و نرم‌افزارهای مخصوص در رایانه‌ ، یک کفی مخصوص برای او توسط دستگاه اسکن کف پا طراحی می‌کنند که فشارهای ناشی از بد شکلی پا را خنثی کرده و یا ناهنجاری‌های آن را اصلاح میکند.

آرامیس طب پیشرو در تهیه و تولید و ارائه محصولات و خدمات مرتبط با : کفش طبی ، دوخت کفش طبی ، فروش کفش طبی ، کفش طبی چرم ، کفی طبی ، ساخت کفی طبی ، فروش کفی طبی ، اسکن پا و انواع بریس در خدمت تمام مشتریان و مراجعه  کنندگان گرامی میباشد.

جهت اخذ مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره های تماس موجود در بخش تماس سایت با ما در ارتباط باشید.

انواع کفی طبی

کفی‌ های کفش طبی به دو گروه اصلی تقسیم‌ می‌شوند که شامل کفی‌ های عملکردی و کفی‌ های سازگار کننده (راحتی) می‌باشد.

همانگونه که در بالا خواندید ، کفی‌ های کفش طبی مختلفند . کفی‌های عملکردی به برای حمایت از پاهایی که وضعیت بیومکانیکی غیرطبیعی دارند، طراحی شده‌اند. این کفی‌ ها معمولاً از جنس پلاستیک‌ پلیمری ساخته می‌شوند و برای کاهش انحراف مچ پا به طرف خارج (پرونیشن) یا صافی کف پا مناسب هستند.

کفی‌ طبی های عملکردی به جذب شوک وارد بر پاها در هنگام راه رفتن یا حرکت کردن کمک می‌کند. این نوع کفی‌ برای اصلاح انواع مختلف ناهنجاری‌های شکل پا مورد استفاده قرار می‌گیرند و از قسمت عقبی پا و وسط پا حمایت می‌کنند. انواع خاص از کفی های کفش هم وجود دارد که هم خاصیت عملکردی و هم خاصیت سازگار کنندگی دارد.

کفی نرم و شکل پذیر :

جنس این نوع کفی از چوب پنبه ، چرم، فوم پلاستیکی و پلاستیک می باشد. که به دلیل نوع جنسشان قابلیت انعطاف پذیری دارند.  این نوع کفی های طبی در واقع یک لایه حفاظتی برای پا است که فشارها و آسیب ها به مچ پا را برطرف می کند. اصولا برای افراد دیابتی ، درمان پینه های کف پا ، دردهای کف پاو…. تجویز می گردد.

کفی طبی
کفی طبی

کفی فانکشنال :

برخی از کودکان از بدو زمان راه رفتن دارای مشکل صافی پا یا انحنای در پا هستند که این عامل در عملکرد سیستم پا و قسمت عضلات پا کودکان مشکل ایجاد می کند. از فانکشنال طبی برای برای طرف کردن این عارضه استفاده می شود ازطرفی این کفی های طبی می تواند دردهای ساق پا، درد مفاصل پا و پاشنه و دردهای مچ پا را که به علت  این عارضه به وجود می آیند هم در کودکان و هم در بزرگسالان برطرف کند. جنس این نوع کفی سخت تر از حالت اول می باشد.

کفی طبی
کفی طبی

کفی های ورزشی

این نوع کفی های ورزشی بیشتر در ورزشهای فوتبال و در هنگام تمرین استفاده می شود آن هم به دلیل این است که فوتبالیست ها، و ورزشکاران زمان زیادی را برای تمرین می ایستند و مشکلاتی برای عضلات پا، مچ پا، کشیدگی تاندون و… به وجود می آید برای برطرف کردن این موضوع از کفی های طبی ورزشی استفاده می شود.

جنس و شکل کفی ها

کفی ها از نظر جنس به ۳ دسته کفی های نرم، کفی های نیمه سخت و کفی های سخت تقسیم می شوند. کفی ها از نظر شکل و ساختار نیز به انواع مختلف مثل کفی با حمایت کننده قوسی طولی، کفی با پد متاتارسال (برای صافی قوس عرضی و درد انتهایی استخوان کف پایی)، کفی با بالابر پاشنه (برای کسانی که قد کوتاهی دارند) تقسیم می شوند.

کفی های مواج بیشتر برای رفع خستگی و جلوگیری از اعمال فشار به پاها استفاده می شوند و موارد استفاده درمانی آن ها محدود است و کفی های دیگر نیز بسته به نوع عارضه به صورت خاص مورد استفاده قرار می گیرند.

گفتنی است، کفی های طبی غیرمواج در رفع خستگی مفید نیستند یا جذب شوک و امثال آن ها را انجام نمی دهند و درعین حال کفی های مواج برای اصلاح تغییر شکل، مثل صافی کف پا، نمی توانند کاربرد داشته باشند.

انواع کفی های طبی مواج

کفی های مواج خود به دو دسته عمومی و طبی برای پاهای خاص تقسیم می شوند. در نوع عمومی، این کفی ها کار پمپاژ خون، تقسیم وزن بدن در سطح کف پا و جذب شوک ها را انجام می دهند و نوع پاهای خاص این کفی ها نیز برای ۳ دسته از افراد، یعنی کسانی که دارای خار پاشنه (زایده ای درقسمت جلوی استخوان پاشنه) هستند و هنگام راه رفتن، احساس درد در پاشنه می کنند یا افت قوس طولی پا دارند و همچنین برای استفاده، در بخش علمی تکمیلی در ارتوپدی و توانبخشی توصیه می شود. به علاوه کفی های مواج به واسطه جریان مواد سیال بر نقاط واکنش کف پا تاثیر می گذارند و با ماهیچه، رگ ها و تاندون ها سروکار دارند.

 

در کفش های تیز، کوچک ترین ضربه که به کفش وارد شود، مستقیماً به کمر منتقل می گردد. درحالی که در کفش های نوک گرد این ضربه ها گرفته می شود. در یک کفش مناسب، پاشنه و پنجه کفش باید گرد و خورده شود تا فشار را کم کند و انرژی زیادی از فرد هنگام راه رفتن گرفته نشود. نصب یک قالب مناسب در کفشی با این مشخصات باعث می شود، فرد احساس کند که در منزل نشسته و با غلتاندن پاهایش بر روی وردنه وریدهای پایش را استراحت می دهد.

 

بریس ، اسپلیت، نایت بار مثال‌هایی از کفی های سازگار کننده هستند. این نوع از کفی های طبی کفش را هر کسی می‌تواند استفاده کند و حالت مخصوص ندارد. از این کفی ها بیشتر برای آرام کردن دردهای خفیف کف پا یا اصلاح مشکلات ساختاری جزئی در پاها استفاده می‌شود.

کفی های طبی

وظیفه هر کفی کفش باید این باشد که انواع ناهنجاری های بدن و یا الگوهای غلط راه رفتن را اصلاح کند. این کفی ها تنها به منظور تصحیح صافی کف پا به کار گرفته نمی شوند؛ بلکه هدف اصلی آن ها راحت تر کردن ایستادن، راه رفتن و دویدن است. به این ترتیب که به مقدار بسیار کمی، زاویه هایی را که در آن ها به پا ضربه می خورد، تغییر می دهند. هر شخصی با مقدار مشخصی از یک لایه نرم در کف پای خود متولد می شود. این لایه بالشتکی به صورت طبیعی امواج ضربه ای را که به کف پا وارد می شوند، ملایم تر کرده و به شیوه ای مناسب به کل پا اعمال می کند. متاسفانه با افزایش سن افراد این لایه طبیعی در طول زمان اثر خود را از دست داده و تحلیل می رود.

برای مشاوره رایگان ، تماس بگیرید.

0937-8965049

021-44386073

مواد مورد نیاز در ساخت کفی های طبی

  • کفی فیبر کربنی
  • کفی های طبی آکریلیک
  • کفی های طبی پلی پروپیلن

روش تجویز کفی طبی

متخصص پا برای تشخیص کفی کفش مورد نیاز افراد از آنها معاینه بیومکانیکی می گیرد از افراد در خواست می کند تا راه بروند و بدوند تا نحوه گام برداشتن آنها را براساس قرار گرفتن کف پا برروی زمین ارزیابی شود. بعد از آن متخصص پا توسط نرم افزاراز پای افراد اسکن پا نوری یا اسکن مکانیکی می گیرد یا یک قالب سه بعدی از کفی پای افراد گرفته به طوری که فرد داخل گچ مخصوص شکسته بندی قرار می گیرد و قالب پای طرف ایجاد می شود.

مزایا و معایب کفی طبی

  • طبی برای پای هر بیمار تهیه می‌شود کفی کاملاً اندازه پای اوست
  • کفی های طبی چون به دقت متناسب با پای بیمار تهیه می‌شود می‌توان آن را از مواد بادوام محکم ساخت
  • کفی های طبی برای درمان موثر و همیشگی عارضه‌های دردناک، از انگشتان پا تا کمرمورد استفاده قرار می گیرند.
  • نوع طبی از طراحی ویژه آنها متناسب با ماهیت زیست مکانیک پای هر بیمار نشات می‌گیرد.
  • کفی‌ های طبی به ورزشکاران اجازه می‌دهد تا بدون احساس درد به تمرین و رقابت بپردازند.
  • اکثر بیماران بزرگسال از کفی کفش استفاده می‌کنند تا فعالیت‌های روزمره را بدون تحمل درد به خوبی انجام دهند و احساس ناتوانی نکنند.
  • نقطه ضعف استفاده از کفی های طبی سفارشی قیمت بالای آن‌ها در مقایسه با کفی‌های آماده است.

قیمت انواع کفی کفش طبی ، خرید انواع کفی کفش و همچنین تعیین نوع کفش طبی مخصوص پای شما توسط متخصصین این امر میتواند به شما برای بهبود کمک کند.

گالری تصاویر

سوالات متداول

1- آیا در هر نوع کفشی می توان از کفی های طبی استفاده کرد؟

کفش خریداری شده باید ویژگی های خاصی داشته باشد. امروزه تولید کننده ها دنبال مد و جنس ارزان قیمت هستند. کفش تولید شده فضای مناسبی برای نصب کفی های طبی ندارند و از کفش بیرون می زنند. کفش باید با رعایت اصول پزشکی ساخته شود و قالب طبی آن نیز توسط یک صنعت کار تهیه و در کفش تعبیه گردد.

2- چگونه از کفش های طبی مراقبت نماییم؟

امروزه به دلیل افزایش روز افزون قیمت مواد اولیه باعث شده که هر روز قیمت این نوع کفش ها روز به روز افزایش پیدا کند و مدت زمان سفارش و ساخت طولانی تر شود پس باید در مورد مراقبت و نگهداری بهتر و طول عمر بیشتر کفش ها به چند نکته آسان توجه کنیم.

۱- حداقل هفته ای دوبار واکس بزنید.

۲- چون برای ساخت کفش های از چرم و مواد طبیعی استفاده می شود از شستن آن ها جدا خودداری نمایید.

۳- در کفش های طبی معمولا از نوع و مدل ساق بلند و بندی استفاده می شود برای پوشیدن و در آوردن کفش، بندها را بیشتر باز کنید.

۴- استفاده مکرر از کفش ها باعث ساییدگی زیره و تغییر حالت اولیه آن می شود که حتی اثر اصلاحی و درمانی آن را از بین می برد و به بدتر شدن وضعیت پا منجر می شود که باید تقریبا هر سه ماه یک بار جهت اصلاح آن مراجعه شود.

3- کاربرد کفش ها و کفی های طبی در دفورمه شدن پا

دفورمه شدن ( بدشکلی) در ناحیه پا در اثر حوادث و بیماری ها عارض می شود و بیماران را با مشکلات زیادی در راه رفتن و زندگی روزمره دچار می کند حتی در کودکان و نوجوانان استفاده از این نوع کفش ها به اصلاح و درمان آنان می انجامد.