انحراف ستون فقرات و جاانداختن شکستگی
روشهای مختلف درمان شکستگیها
pin * جا انداختن به روش بسته و ثابت کردن با
* درمان با کشش
* جا انداختن باز و ثابت کردن با وسایل مختلف
* جا انداختن و ثابتکردن با فیکساتور خارجی
* روشهای دیگر مثل بانداژ ولپو ٬ پارچه سه گوش و غیره .( انحراف ستون فقرات و جاانداختن شکستگی )
جانداختن شکستگی و ثابت کردن آن با فیکساتور خارجی
در بعضی از موارد که امکان جراحی : ( External Fixator)باز و ثابت کردن آن با وسایل مختلف وجود ندارد ٬ مثل شکستگی باز ٬ پس از جا انداختن شکستگی آن را از خارج بافیکساتور خارجی ثابت میکنند. انواع مختلف فیکساتورخارجی وجود دارد که جراح با توجه به تجربه خود و نوعشکستگی آن را به کار میبرد روشهای دیگری برای درمان شکستگیها وجود دارد: مثل برای درمان شکستگی گردن (Velpeau) استفاده از بانداژ ولپواستخوان بازو ٬ بانداژ به طریق هشت لاتین ( ۸) برای درمان (Slign) شکستگی ترقوه ( کلاویکل) ٬ استفاده از پارچه سه گوش برای شکستگی ترقوه و کتف و غیره ٬ از جمله این مواردند که بحث درباره هر کدام از آنها در قسمت مربوطه خواهد آمد.( انحراف ستون فقرات و جاانداختن شکستگی )
درمان انحراف ستون فقرات بدون عمل جراحی
پرسش : آیا بیمار احتیاج به بستری شدن در بیمارستان دارد و یا میتوان او را به صورت سرپایی معالجه کرد؟
علاوه بر نوع شکستگی و روش درمانی که برای آن به کار رفته است نکات دیگری که از نقطهنظر بستری شدن بیمار حایزاهمیت است عبارتند از: سن بیمار ٬ وضعیت اجتماعی او ٬امکانات درمانی و غیره . بیمار مبتلا به شکستگی را در موارد زیرباید بستری نمود:
الف ) با پیچ ٬
ب ) با میله کونچر ٬
ج ) پلیت ران
الف . شکستگیهای باز : باتوجه به اینکه بیمار غالباً احتیاج به بیهوشی عمومی و دبریدمان دارد و بعد از عمل مدتی بایدتحت درمان با آنتیبیوتیک باشد ٬ بیمار باید بستری گردد.
ب . در مواردی که بیمار احتیاج به جراحی دارد.
ج . در مواردی که درمان شکستگی با کشش انجام گیرد.

د. در شکستگیهایی نظیر شکستگی فوق کوندیلی بازووشکستگی ساق در بالغین برای کنترل جریان خون عضو.بعضی از جراحان کلیه بیمارانی را که برای آنها گچ کاملگرفتهاند حداقل ۲۴ ساعت برای کنترل جریان خون عضو دربیمارستان بستری مینمایند.
ه. جهت مراقبتهای پرستاری مثل بیماران مبتلا به شکستگی ستون فقرات یا بیمارانی که هر دو اندام فوقانی آنها شکسته است.
و. پذیرش برای به راه انداختن بیمار؛ مثلاً در بیمار مبتلا به شکستگی ساق برای آموزش به راه انداختن بیمار با چوب زیربغل ٬ بستری صورت میگیرد.
ز. عوامل اجتماعی ؛ مثلاً بیمار پیری که به تنهایی زندگی میکندو بدون شکستگی قادر به انجام کارهای روزمره خودبه تنهایی بوده است ٬ در اثر شکستگی ساده مچ دست ممکن است قادر به اداره کارهای عادی خود نباشد. در این موارد تاپیدا کردن محلی برای نگهداری او بیمار را باید در بیمارستان بستری نمود.
بدون دیدگاه