عارضه زانوی پرانتزی
حالتی که فرد قوزک پاهای خود را به یکدیگربچسباند، ولی زانوها از هم فاصله نامتعارف داشته باشند ، عارضه زانوی پرانتزی گویند.
یکی از علل زانوی پرانتزی تنگ بودن فضای نوزاد در درون رحم است که تقریبا تا زمان ایستادن و راه رفتن کودک متوجه این عارضه در پا نمی شوند. تقریبا حداکثر کودکان بین ۱ تا ۲ سال دارای پاهای پرانتزی هستند.
در بیماری بلانت ( بیماری نادر)، یک طرف ساق پا (استخوان درشت نی) رشد غیرطبیعی دارد که باعث اختلال در رشد پا و ایجاد پرانتزی شدن زانو ها می شود. در برخی از موارد دیگر، کمبود ویتامین D، آرتروز، عفونت، تومور و یا بیماری های استخوانی منجر به ایجاد پای پرانتزی در کودکان می شود.
تعریف(زانوی پرانتزی یا ژنووروم چیست؟
زانوی پرانتزی (Genuvarum-Bowleg ) به عارضه ای گفته میشود که در آن زانوهای فرد در حالت ایستاده و در حالیکه پاهای خود را جفت کرده و قوزک ها به یکدیگر چسبیده باشند، از هم فاصله دارند و پاها به شکل دو پرانتز () دیده میشوند. امروزه در کودکان به دلیل تغییر سبک زندگی و کاهش فعالیت آنها بسیار شایع تر است. اما باید توجه داشت که تا سن ۳سالگی این عارضه ممکن است فیزیولوژیک بوده و خودبه خود درمان شود. به جهت اطمینان بیشتر درصورت مشاهده زانوی پرانتزی میتوانید با مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد یا طب فیزیکی از سلامت زانوهای فرزند خود مطلع شوید.
زانوی پرانتزی در سنین بزرگسالی نیز میتواند ایجاد شود.در این بیماری به دلیل برهم خوردن الگوی توزیع فشار مفصلی و نیروها، در طولانی مدت شاهد آرتروز زودرس در زانو و متعاقبا درد خواهیم بود. در اختلال زانوی پرانتزی عمدتا چرخش رو به داخل در استخوان ساق نیز مشاهده میشود.
مشکلات عارضه زانوی پرانتزی
- الگوی راه رفتن ناخوشایند و غیر هماهنگ
- به داخل بودن پا و یا انحراف پا رو به داخل
- معمولا باعث درد نمی شود ، ولی طولانی شدن حالت پرانتزی در نوجوانی، باعث ایجاد ناراحتی هایی در ران می شود یا به علت
افزایش استرس در این مفاصل باعث ایجاد درد زانو یا مچ پا خواهند شد - اغلب ممکن است دچار لغزش شد.ه یا تعادل خود را از دست بدهند.(عارضه زانوی پرانتزی)
التهاب مفصل در زانو پرانتزی
حالت بدن فرد مبتلا به زانوی پرانتزی ، باعث فشار غیر عادی در مفاصل زانو و مچ پا خواهد شد که این خود باعث التهاب مفصل می شود. که این التهاب می تواند غضروف و بافت های اطراف مفصل زانو را از بین ببرد.
بدون دیدگاه