خصوصیات کفش طبی مناسب و ایده ال
خصوصیات کفش طبی مناسب و ایده ال
بارزترین ویژگی یک کفش طبی استحکام آن است و باید آنقدر مستحکم باشد تا شوک وارد شده به کف پا را جذب کند . نیرویی که از زمین و کف پا هنگام راه رفتن به بدن انتقال داده میشود ، دو برابر وزن بدن می باشد. این نیرو انتقال یافته به اندام معادل ۱۰ برابر وزن بدن در حالت دویدن می شود بنابراین کفش طبی اهمیت زیادی در انتقال و پخش نیرو از زمین به کف پا و به بدن دارد.
زمانی که کفش طبی تنگ باشد و پاها را تحت فشار قرار دهد، خونرسانی به پا کاهش میابد و باعث زخم شدن پا میشود .حتی زمانی که کفش طبی برای پا گشاد باشدو پا درون کفش بازی کند سبب ساییدگی و ایجاد اختلال در انتقال نیرو میشود .در نتیجه حتما باید کفشتان اندازه پا باشد پس در زمان خرید حتما متوجه این موضوع باشید که فروشنده کفش گشاد یا تنگ را با راهکارهایی مانند بهبود سایز با قالب زدن یا کفی گذاشتن به شما نفروشد .
در نظر داشته باشید سبک بودن یکی از خصوصیات بارز کفش طبی است ، و کفش طبی باید ضخیم و دارای خاصیت الاستیکی برای جذب ضربه باشد به خصوص در ناحیه پاشنه و با ویژگی های کف و قوس کف پا تناسب داشته باشد.
Heel counter به قسمت پشتی کفش که در پشت پاشنه پا هست میگویندکه سفت و محکم بودن آن حایز اهمیت بالایی می باشد. پس در زمان خرید پشتی کفش را با شست خود امتحان کنید و آن قسمت را فشار دهید اگرپشتی کفش فرو نرفت، پشتی محکم و مناسب جهت استفاده میباشد.
کفش ارتوپدی با کفی طبی آرامیس پوک چه خصوصیاتی دارد
- پنجه پهن و با ارتفاع : پنجه از مهمترین قسمت های کفش است. وقتی عرض یا ارتفاع پنجه کفش کم باشد بیماری های زیادی را ایجاد میکند. انگشتان پا باید در نوک کفش فضای کافی داشته باشند تا از هم جدا شوند و کمی به پایین و بالا بروند. دقت کنید بجای استفاده از کفش هایی با نوک تیز از کفش های با پنجه گرد استفاده کنید.
- کفی قابل تعویض : سعی کنید کفشی بخرید که در آن کفی Insole قابل تعویض باشد. با این کار میتوانید با عوض کردن کفی ، اندازه و حجم کفش را زیاد و کم کنید تا زمانی که پا ورم کرد بتوان جا برای آن باز کرد و یا کفی ساده را با کفی طبی جایگزین کرد. وقتی پا عرق کرده کفی قابل تعویض در کم کردن رطوبت کفش میتواند موثر باشد. کفش مرطوب میتواند پاهای شما را به بیماری های قارچی مبتلا کند.
- پشتی سفت و محکم : پشتی کفش Heel counter قسمتی از کفش است که در قسمت پشت پاشنه پا قرار میگیرد. این پشتی باید سفت و محکم باشد. برای امتحان کردن پشتی کفش با شست خود بر روی آن فشار دهید. اگر فرو نرفت پشتی محکمی دارد
-
کف داخلی با شکل مناسب : کف کفش از داخل Foot bed باید دارای قوس هایی باشد که با قوس های کف پا هماهنگ باشد. وزن بدن در داخل چنین کفشی بصورت متناسب برروی تمام سطح کف آن توزیع شد.ه و پا در چنین کفی احساس راحتی میکند. مهمترین قوس کف پا قوس طولی آن است پس کف داخلی کفش باید در قسمت میانی و داخلی کمی برجسته تر باشد
برخی دیگر از خصوصیات کفش های طبی آرامیس پوک را در زیر میخوانید
- پاشنه مناسب : پاشنه Heel کفش از قسمت های مهم آن است. کفش بدون پاشنه و با پاشنه بلند هر دو مضر هستند. اندازه پاشنه بطور متعادل باید حدود ۱٫۵ تا ۴ سانتیمتر باشد
- کف قوسی شکل کفش : کف بیرونی کفش Outsole باید قدری گوژ باشد تا وسط کفش پایین تر از دو انتهای آن قرار گیرد. راه رفتن در چنین کفشی بسیار راحت بوده و در هنگام راه رفتن، موقع اصابت پاشنه به زمین و موقع بلند شدن پنجه از زمین فشار زیادی به کف پا و مچ پا وارد نمیشود. ( خصوصیات کفش طبی مناسب و ایده ال )
- سطح داخلی یکنواخت : با دست کشید.ن به تمام سطح داخلی کفش باید متوجه شویم سطوح یکنواخت و قوس های نرمی در درون کفش وجود دارد. این چنین کفش هایی در موقع راه رفتن فشار کمتری را به پوست وارد میکنند
- نفس کش : جنس رویی کفش باید طوری باشد که تهویه داخل کفش برقرار باشد. این تهویه برای عرق نکردن پا ضروری است
- یقه و زبانی نرم : به جایی که اطراف مچ پا را میگیرد یقه کفش Shoe collae میگویند و زبانی کفش Shoe tongue برگه ای است که در زیر بندهای کفش قرار میگیرد. این قسمت های کفش باید حاوی پد ها و بالشتک های نرمی باشد تا فشار کمتری به پوست وارد کند.
بدون دیدگاه